Sex dagars karantän

General, Om mig

Vinterkräksjukan har drabbat mig för första gången. Jag tänker inte gå in på några äckliga detaljer men ett par insikter.

För det första, det är ett under vad kroppen klarar av att utsättas för! I efterhand fattar jag inte.

För det andra, jag har aldrig ätit så lite som jag gjorde de tre första dagarna. Sammanlagt skulle den mängden jag fått i mig varit mat för en knapp dag. Jag förstår inte hur folk med anorexia eller bulemi står ut. Själv kan jag riktigt se hur tarmarna försöker sträcka sig efter minsta näring utan att få nått, bara tanken gör att jag får smått panik.

För det tredje, jag har aldrig längtat, fantiserat och suktat efter en hel måltid mat mer än de senaste dagarna. Jag har till och med drömt om mat. Det har inte hjälpt att bloggar och TV-reklam gjort det mer visuellt. Det känns som jag har underskattat den självklarheten väldigt länge.

För det fjärde, jag älskar min mamma. Inte för att det är en ny insikt, utan för att hon borde få höra det oftare. Hon ryckte ut när ordet misär inte räckte för att beskriva tillvaron och förgyllde den med livsuppehållande saker som behövdes – typ mat. En hjälte!

För det femte, jag får sån sällskapslängtan! Det är så himla tråkigt att sitta hemma och försöka ta på så lite som möjligt för att slippa sanera bort allt virus från varenda grej jag äger sen. Blir inte mycket att roa sig med mer än att sova, titta på TV och självklart uppdatera sig på facebook alldeles för ofta för att det ska hinna hända något.

För det sjätte, tack och lov för klorin! Att skura bort sin smittångest med klorin, vilket är det enda som tar kol på viruset, kändes som att gå från svinstia till palats. Samma känsla som när jag tvättat allt som råkade ligga framme. Kan gå tillbaka till att vara människa igen.

För det sjunde, att sätta på sig tighta jeans efter att skrotat runt i mysisarna lindrades inte av att jag gått ner tre kilo under de här sex dagarna. Mycket bra köp de dära.

Är frisk nu i alla fall! Min karantän slutade idag med tvättande och en språngmarsch till biblan för att skriva ut portfolio att skicka till KTH, sådär lagom stressigt när allt ska vara inne till på måndag. Jag håller alla tummar för posten!

2 thoughts on “Sex dagars karantän

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s